sadsad x
asdasd
Sıkça Sorulan Sorular

Kombi Nedir?

Kombiler, bireysel kullanıma yönelik sistemlere üyedirler. Kat kalorifer kazanlarında olduğu gibi depolanmış bir su kütlesinin ısıtılmasından farklı olarak kombiler şofbenlerdeki gibi bir boru demetinden akan suyun ısıtılması prensibine dayanmakta olup, çok az yer kaplarlar. Sıcak su temini cihaz içindeki boyler veya ani su ısıtıcısı ile sağlanır. Pilot alevli ve elektronik ateşlemeli tipleri vardır. Kombi cihazına yanma havasının temini ile baca gazlarının dışarıya atılış şekillerine göre sınıflandırmak mümkündür.

Kombi çeşitleri nelerdir?

Kombiler, atık gazı tahliye sistemine göre ikiye ayrılırlar.

  1. Bacalı tip kombiler,
  2. Hermetik tip kombiler.

Ancak günümüzde bacalı kombilerin kullanımı son derece azalmış olup yaygın olarak Hermetik kombiler kullanılmaktadır. Hermetik kombiler, daha güvenli ve verimli olması sebebiyle tavsiye edilmektedir.

Ayrıca kombiler, ısıtma tekniğine göre de ikiye ayrılırlar.

  1. Klasik (konvansiyonel) kombiler.
  2. Yoğuşmalı kombiler.

Yoğuşmalı kombiler klasik kombilerden daha verimlidir. Yüksek verim değerleri (%109'a varan) sayesinde daha az tüketim ve daha az atık gaz emisyonu ile çevreci olan yoğuşmalı kombiler, gelişmiş ayar özellikleriyle de konforlu ısınmayı kullanıcılara sunmaktadır.

Hermetik/Bacalı kombi arasındaki fark nedir?

Bacalı kombiler, yanma için gerekli olan havayı monte edildiği mahalden, hermetik modeller ise özel atık gaz boru donanımı sayesinde direkt dış ortamdan alan cihazlardır. Bu sebeple bacalı kombilerin monte edileceği mahaller için bazı sınırlayıcı havalandırma şartları mevcut olup, montaj ve kullanma kılavuzlarımızda bu bilgiler tüm detayları ile verilmektedir.

Klasik (Konvansiyonel) / Yoğuşmalı kombi arasındaki fark nedir?

Yoğuşmalı Kombiler ile klasik (konvansiyonel) kombiler çalışma prensibi olarak benzerlik gösterirler. Yoğuşmalı Kombilerin klasik kombilere oranla farkı, atmosfere atılan atık gazın sıcaklığının da ısıtma için kullanılabilmesidir. Yoğuşma veya yoğunlaşma teknolojisi ile atmosfere atılan gaz halindeki su buharı yoğuşturularak sıvı hale dönüşmesi sağlanır. Bu esnada su buharının gaz halden sıvı hale geçişi ile ortaya çıkan ısı, ısıtma için kullanılabilir hale gelir.

Kombi kullanmanın avantajları nelerdir?

Kombi sistemleri bağımsız ısınma konforu sağlamaktadırlar. Kullanıcılar istedikleri sürede istedikleri kadar ısınırlar. Kombiler, merkezi sistemlerin aksine kullandığınız kadar yakıt parası ödemenize ve bireysel tasarrufa olanak sağlar. Ayrıca sıcak kullanım suyu ısıtmasında da kullanılan kombiler ile sıcak su için ayrı bir cihaz (şofben, termosifon, boyler v.s.) kullanmanıza gerek kalmaz.

Hava temizleme filtreleri hangi sıklıkta değiştirilmelidir?

Bu filtrelerin temizliği kullanılan mekâna göre değişkenlik göstermektedir. Klima bir dairede kullanılacak ise filtrelerin en az 15 günde bir deterjansız ılık su ile temizlenmesi gerekmektedir. Temizlenen filtreler gölge de, ısıtıcı cihazlardan uzak bir noktada kurumaya bırakılmalı ve kuruduktan sonra klima üzerine takılmalıdır. Hava temizleme filtreleri takılı değilken klima kesinlikle kullanılmamalıdır.

Peteklerin bir kısmı ısınmıyor, ne yapmalıyım?

Tesisatın temiz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şayet kirli ise tesisat yıkanmalı ve filtre temizlenmelidir. Radyatörlerin ve tesisatın havası alınmalıdır.

Arka odaların petekleri az ısınıyor, ne yapmalıyım?

Tesisatın temiz olup olmadığı kontrol edildikten ve radyatörlerin havası alındıktan sonra peteklere reglaj ayarı yapılmalıdır. Cihaza yakın olan peteklerin vanaları kısılmalı, cihaza uzak olan peteklerin vanaları ise mesafeye göre daha fazla açılmalıdır.

Kombimin su basıncı ne olmalıdır?

1 ile 2 bar arası olmalıdır. Tavsiye edilen basınç 1,5 bardır.

Kombimin basıncı düşüyor, ne yapmalıyım?

Cihaza uzun süre bakım yapılmamış ise genleşme tankının havası azalmış olabilir veya tesisatta kaçak olabilir. Servis tarafından genleşme tankının havası kontrol edilmelidir. Genleşme tankının basıncı normal değerlere getirilmesine rağmen hala tesisat basıncı düşüyorsa tesisatta kaçak vardır. Bu kaçak, tesisatı yapan firma tarafından tespit edilip giderilmelidir.

Oda termostadı tasarruf sağlar mı? İdeal oda sıcaklığı ne olmalıdır?

Oda termostadı tasarruf sağlar. Özellikle ısı kaybı az olan yerlerde oda sıcaklığı çok geç düşeceğinden ve kombi devreye daha az girip çıkacağından tasarruf miktarı yükselir.
İdeal oda sıcaklığı 20 °C olmalıdır. Oda sıcaklığının 1 °C düşük tutulması ısıtma masraflarında yaklaşık % 6 tasarruf sağlar.

Kalorifer tesisatındaki su her yıl değiştirilmeli midir?

Kalorifer tesisatındaki su kirli olmadığı ve çamurlaşmadığı sürece değiştirilmemelidir. Her yıl sistemin suyu değiştirildiğinde su ile birlikte sisteme giren oksijen cihazda korozyona neden olur.

Uzun süre cihazımı kullanmadığım zaman ne yapmalıyım?

Cihazın don koruma fonksiyonunu gerçekleştirebilmesi için cihazın elektriği ve gazı açık bırakılmalıdır. Kullanım suyu ve kalorifer düğmesi çevrilerek en sol konuma getirilmelidir.

Kombide yaz konumu nedir, kış konumu ne dir? Mevsimsel değişikliklerde servis çağırmalı mıyım?

Cihaz yaz konumundayken sadece sıcak su musluğu açıldığında çalışır ve sıcak su ihtiyacınızı karşılar. Cihaz kış konumundayken öncelik sıcak su konumu olup, sıcak su talebi sona erdiğinde kaloriferleri de ısıtmaktadır.

Sadece sıcak su kullanmak istediğimde ne yapmalıyım?

Cihazın kalorifer ayar düğmesi en sol konuma getirilmeli ve kapatılmalıdır, böylece sadece sıcak su musluğu açıldığında cihaz çalışır.

Geceleri kombiyi nasıl bir ayarda tutmalıyım?

Gece ortam sıcaklığı 16-17 C'nin altına düşmeyecek şekilde cihazın kalorifer düğmesi ayarlanmalıdır.

Kombime neden bakım yaptırmalıyım? Hangi aralıkla bakım yapılmalıdır?

Yapılan bakımdan sonra kombinizin randımanı artar, kullanım süresi uzar, doğalgaz tasarrufu sağlar, kombinizin konforlu bir şekilde uzun yıllar boyunca sizlere hizmet etmesini sağlar. Kombinize garanti süresi bitiminden sonra (İlk iki yıl bakıma ihtiyaç duyulmaz),yılda bir kez mart ile ağustos ayları arasında bakım yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Kargo Ücreti ne kadar tutar?

enuygunkombi.com Ürünlerini Türkiye'nin her yerine ücretsiz kargo ile göndermektedir.

Ancak Kapıda Nakit ödeme seçeneği ile alışveriş yapıldığında **** Ürün Fiyatı + 50,00 TL Kapıda Ödeme Hizmet Bedeli + 0,00 TL Kargo Ücreti olarak gerçekleşmektedir.

Kombi Montajı Ücretli mi ?

Kombi montajı ücretlidir. Enuygunkombi.com'da Kombi satış fiyatlarına kombi montaj ücreti dahil olmayıp, montajı yapan Yetkili Servis veya tesisatçı firmaya ödenmektedir.

İstanbul içi montaj hizmeti vermekteyiz. Kombi montaj fiyatlarımız aşağıda yazmaktadır.

Bizlere gün içerisinde bu numaralardan ulaşabilirsiniz: 0212 283 90 05 ve 0535 958 07 49

Hermetik Kombiler: 250TL

Yoğuşmalı Kombiler:350 TL

Enuygunkombi.com Ödeme Şekilleri Nelerdir?

Sitemizde 4 farklı ödeme sistemi bulunmakta.

  • Kredi kartı ile çevrimiçi ödeme
  • Mail order ile ödeme
  • Kapıda Nakit ödeme
  • Havale / EFT ile Ödeme
  • Ayrıca Parçalı Ödeme sistemide mevcut.
Size en uygun ödeme seçeneğini sepet kısmında veya ürün detay kısmında ödeme seçeneklerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Garanti Süresi Ne Zaman Başlar?

Enuygunkombi' den alışverişinizi tamamladıktan sonra size ürünü fatura ile beraber ulaştırırız . Ürün size ulaştıktan sonra yetkili servis montaj işlemini tamamlar ve ürün garanti süresi başlamış olur. Garanti süresi her marka ve model için değişiklik göstermektedir.

Satın aldığım Kombi ve Termosifon Montajını Kim yapıyor?

Bizden satın almış olduğunuz termosifon ve şofbenlerde ürün size ulaştıktan sonra. Gerekli alt yapı tesisat hazır ise size en yakın yetkili servisi arayarak montaj işlemi olduğunu belirtmeniz yeterli. Bu aşamadan sonra yetkili servis gelerek ürünü ücretsiz montaj yapacaktır.

Kombi montajları size aittir. En yakın servis yada tesisatçılara bu işlemi ücret karşılığında yaptırabilirsiniz.Biz enuygunkombi olarak İSTANBUL içinde ücretli kombi montaj himeti veriyoruz.
Yandex.Metrica
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.