sadsad x
asdasd
Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombi Nedir?

Kombi, ev veya işyeri gibi kapalı alanlara doğal gaz kullanımını ve sıcak su ihtiyacını karşılamak için üretilmiş ısıtma cihazlarıdır. Günümüzde bu kadar çok kullanılmasının en büyük sebeplerinden  birisi de ebatlarının küçük olması ve az yer kaplamasıdır. Kombi çalışırken oldukça sessiz olması da bir diğer sebeptir. Ayrıca kombilerin genel olarak hafif olması ve montajının kolay olması önemli özelliklerinden birkaçıdır.



Kombi Çeşitleri Nelerdir?



-Bacalı kombi; Yanma sırasında gerek duyulan oksijeni ortamdaki havadan sağlar ve bu ortaya çıkan gazı baca sayesinde dışarı atar. Bundan ötürü bu tipteki kombilerde baca bakımları ve ortam havalandırma işlemleri oldukça önemlidir. Ek olarak fırtınalı  havalarda atık gazları içeri ortama geri verme ihtimali de bacalı kombinin tercih edilme sebebini azaltmış bulunmaktadır.

-Yoğuşmalı kombi; Yanma odasında yanma sonucu oluşan atık gazı hemen atma işlemini uygulamaz ve atık gazın sıcaklığından yararlanmak için başka bir ünitede gezdirir. Bu uniteden aldığı ısı ile yakıt tasarrufu elde edebilmektedir.

- Elektrikli kombi; Bacalar gibi atık gaz sistemine gerek duymayan elektrikli kombiler, içerisinde elektrikli ısıtıcıları kullanır. Zehirlenme ve benzeri bir durumla karşılaşmamak için elektrikli kombiler tercih edilebilir. Lakin yakıt fiyatının diğer kombi türlerine göre fazla olması kullanımı azaltan etkenlerdendir.

-Hermetik kombi; Yanma esnasında gereken hava , fan kitleri ile dışarıdaki hava kaynağından almaktadır. Oluşan atık gaz aynı sistemle dışarı atılmaktadır. Bu kombi çeşidine atık gaz direkt kendi borusundan çıkar. Herhangi bir bina bacasına da bağlanması gerekmez. Bu nedenle özellikle bacası uygun olmayan binalar bu kombi çeşidini sık sık kullanır. Günümüz istatistiklerine göre en çok kullanılan kombi modelide hermetik kombidir.

-Tek Eşanjörlü kombi; Tek eşanjörlü kombiler dahili eşanjörün brülörden aldığı ısı ile hem sıcak suyu hem de kalorifer peteklerini ısıtmaktadır. Bu kombi modelinde şebeke suyu anında mevcut eşanjörden geçerek ısınmaktadır. 

-Çift Eşanjörlü kombi; Bu kombi modelinde sıcak su ve kalorifer sistemleri ayrılır. Tek eşanjörlü kombi modelinde şebeke suyunun dahili eşanjörden geçmesi ve her ısınma sırasında suyun kireç bırakarak mevcut eşanjörü tıkayabilmektedir. Fakat çift eşanjörlü kombi bu durumu ortadan kaldırır. Direkt olarak şebeke suyunun içinden geçmemesi de kireçlendirmeyi önlemektedir.

Kombi alırken neye dikkat edilmelidir?


Kombi seçerken, evinizin boyutlarına ve şekline göre kombi seçmeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca seçilen kombinin güvenli olması da önemli faktörlerden biridir. Kombinin ısınma özelliklerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Ek olarak uygun kombiye karar verilmesi için de kombi  çeşitlerini bilmeniz gerekmektedir. Yanlış seçim sizi pişman edebilir. Kombi seçiminize çok iyi şekilde karar vermelisiniz.
Yandex.Metrica
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.